Het begin
Het begon ongeveer een jaar geleden toen ik bedacht: een jaar High school in Amerika, dat lijkt me leuk! In het begin dacht ik er niet zo erg bij na, maar steeds weer als ik op de site van travel active begin te lezen, begon het te kriebelen.
Dus zo gingen mijn ouders en ik op 12 september naar de informatiebijeenkomst in Utrecht. Ik werd alleen maar meer enthousiast en mijn ouders zagen in dat ik het echt wil. na ongeveer een week heb ik me toen opgegeven. Er werd een heel pakket naar me toegestuurd die ik moest invullen, mijn ouders moesten invullen, mijn dokter en mijn mentor en engelse docent.
Nadat ik het volledige pakket had opgestuurd moest ik naar een interviewbijeenkomst. Mijn ouders kregen twee uur lang informatie, informatie en nog meer informatie en ik moest een engelse test doen ( heeeeel makkelijk) en had een interview in het engels. Dat ging allebei wel goed.
Ik had op het einde van december mijn laatste formulieren opgestuurd (bewijs TBC-test en inentingen) en kreeg half januari het bericht, mijn pakket is verzonden naar Amerika!
Nu kan ik dus niet veel meer doen dan afwachten tot ze een familie hebben gevonden. Hopelijk komt dat bericht snel. Wat ik de rest van de tijd probeer te doen is zoveel mogelijk geld bij elkaar sparen, want het kost natuurlijk wel wat!
ik ga het ook doen, alleen omdat ik pas in 2011 tot 2012 ga krijg ik mijn pakket in mei.
maar wat voor een soort test krijg je en wat krijg je er in dan.
Groejes Serena Hendriks